برخی از سفارش‌های طراحی بسته‌بندی، اگرچه با مشکلات و سختی فراوانی به اتمام می‌رسند اما معمولا نتیجه مطلوبی را به همراه دارند. اواسط سال 1390 سفارشی از سوی شرکت فرآورده‌های گوشتی تهران (سولیکو) مبنی بر به‌روزرسانی و تغییر یونیفرم کلی محصولات سولیکو (سوسیس و کالباس) به عهده من گذاشته شد. سولیکو برندی خوش‌نام و شناخته شده است که

امروز بسته‌بندی به راستی مهمترین نقش خود یعنی فروشنده ساکت را بازی می‌کند. تبدیل به یک رسانه شده و نماینده هویت کالا و برند به‌شمار می‌رود! خریدار انتظار دارد به وسیله بسته‌بندی نیازهای او به استاندارد کیفیت تامین شود واگر نظر او اصلا جدی گرفته نشود شاید هرگز آن کالا خریده نشود.پس چالش ما بر سر 3 تا 7 ثانیه است. فقط همین اندازه وقت داریم که خریداران را از راه حواس پنج‌گانه، ارزش‌ها و احساسات‌اش تحت‌تاثیر قرار داده و به انتخاب دعوت کنیم!

گوشت به دليل دارا بودن عوامل داخلي مساعد براي رشد اكثر ميكروارگانيسم ها و به ويژه انواع مولد فساد ،‌ محيط بسيار مناسبي براي فعاليت ميكروارگانيسم ها است و در صورت عدم كنترل عوامل خارجي، ‌به سرعت دچار فساد مي شود . ماندگاري گوشت به طور قابل ملاحظه اي متاثر از نحوه ذبح و كيفيت استحصال و عرضه گوشت است چرا كه در طي اين مراحل بار ميكروبي اوليه گوشت در نتيجه آلودگي با پوست دام ،‌محتويات روده و آب مورد استفاده در شست و شوي لاشه افزايش مي يابد.

حرفه‌هایی هستند که بیشتر از طراحی صنعتی مضر هستند اما بسیار اندکند. و شاید تنها یک حرفه از آن جعلی‌تر است. طراحی تبلیغاتی، مردم را تشویق به خریدن چیزهایی می‌کند که به آنها نیاز ندارند با پولی که ندارند در جهت تاثیر بر کسانی که اهمیت نمی‌دهند، به احتمال زیاد حیله گرفته‌ترین بخش در زندگی امروزی است.طراحی صنعتی، با اختراع چیزهای پرزرق و برق و شاید بیهوده که توسط بازاریابان فروخته می‌شود نیز نقش خود را نشان می‌دهد.

آنتوسیانین از واژه های یونانی anthos  به معنی گل و ky´aneos به معنی آبی مشتق شده است. آنتو سیانین ها جزو پرکاربرد ترین رنگدانه های گیاهی  در صنعت غذا هستند. آنتوسیانین ها ترکیبات محلول در آب بوده و به گروه ی از فلاوونوئید های پلی فنول تعلق دارند   که مسوول رنگ قرمز، ارغوانی و آبی در اندام های گیاهی مانند میوه ، گل و برگ هستند . 

در واقع ابزار بسته‌بندی هوشمند، قلب و مرکز اصلی مفهوم بسته‌بندی هوشمند به‌شمار می‌رود زیرا در واقع این ابزار است که می‌تواند بسته را در به‌دست آوردن، ذخیره کردن و انتقال داده‌های مورد نظر مجهز کند. بخش داده‌ها، پردازنده داده‌ها و شبکه تبادل داده‌ها همگی به‌عنوان سیستم پشتیبان تصمیم‌گیری در نظر گرفته می‌شوند. ابزار بسته‌بندی هوشمند و سیستم پشتیبان تصمیم‌گیری در ارتباط با هم و برای نظارت تغییرات داخلی و خارجی محصول غذایی و انتقال اطلاعات مربوط به تولیدکننده، فروشنده و حتی مصرف‌کننده طراحی شده‌اند تا...

زمان طول کشیده از تزریق مواد مذاب تا خروج قطعه قالب‌گیری شده و آماده‌سازی قالب تا تزریق جدی را چرخه زمانی می‌گویند و تاثیر بسیار زیادی بر هزینه کلی فرآیند دارد. نرخ تولید می‌تواند به‌طور چشمگیری با استفاده از به‌کارگیری قالب‌های چند حفره‌ای که در هر چرخه 60 مورد را تولید می‌کنند افزایش می‌یابد...

نبود انجمن، مرجع و یا به طور کلی مسوول مربوط به بسته بندی و چاپ سال هاست که صنعتگران و فعالان این صنف را دچار سردرگمی و بلاتکلیفی کرده است، هر چند هراز گاهی بخش خصوصی قصد دارد با عناوین مختلف این نقص را تا حدودی پوشش دهد و خود را مدعی نجات بخش بسته بندی معرفی کند اما...

سنگ بنای اصلی گسترش بسته بندی در محصولات صنایع دستی فرهنگ سازی است. هیچ قانون الزام آور و هیچ حمایتی به اندازه ایجاد فرهنگ و بینش به کارگیری بسته بندی در تولیدات صنایع دستی از جانب صنعتگران و هنرمندان صنایع دستی از سویی و وایجاد توقع خرید با بسته بندی مناسب از جانب خریداران صنایع دستی از سویی دیگر با اهمیت نیست...

پیشرفت‌های علمی در دهه‌های گذشته، کم کم راه خود را به زندگی روزمره مردم باز کرده است.در گذشته شاید اغلب دستاوردها در سطوح بالای صنعتی، پزشکی و ...کسب و به کارگیری می‌شدند و در نگاه غیر کارشناسی مردم عادی چندان جزو ضروریات به حساب نمی‌آمدند. امروزه اما ورود علم به تمامی ارکان زندگی و مهم تر گسترش بسیار سریع اطلاعات در سرتاسر جهان از طریق رسانه‌ها و به خصوص اینترنت، مردم را نیز حساس‌تر و علاقمندتر کرده است...

برای درک بهتر مفهوم بسته‌بندی هوشمند نگاهی گذرا به تاریخچه ایجاد بسته‌بندی خواهیم داشت. در گذشته کاربرد بسته‌بندی در چهار هدف عمده محدود می‌شد: 1) محافظت 2) ارتباط 3) سهولت 4) محدود نگاه داشتن (شکل 1 مدل عملکرد بسته‌بندی). در واقع بسته‌بندی برای حفظ محصول از اثرات مخرب محیط خارجی، برقراری ارتباط با مصرف‌کننده (به‌عنوان ابزار فروش)، سهولت در مصرف، صرفه‌جویی در وقت و در نهایت ایجاد محدودیت در محصول با شکل و اندازه متفاوت به کار برده می‌شود...

فرآیند فشار بالا (HPP) یک تکنیک جدید غیرحرارتی برای فرآوری مواد غذایی است که می‌تواند پاتوژن‌های مواد غذایی را در دمای اتاق غیرفعال کرده، عمر ماندگاری غذاها را افزایش داده و آسیب ترکیبات حساس به حرارت را کاهش دهد. در HPP اصول فرآیند ساده است. مواد غذایی در بسته‌بندی مهر و موم شده قرار گرفته و در ظروف دربسته‌ی عایق گذاشته می‌شوند...

چند سالی هست که حساسیت جامعه نسبت به موضوع بهداشت و سلامتی بیشتر شده است. بیشتر نگرانی‌ها اما در خصوص آلودگی‌های هوا، ارگانیک بودن یا نبودن مواد غذایی، میزان چربی یا شکر موجود در آنها، میزان کلسترول موجود در مواد غذایی و مسایلی از این دست است. چیزی که شاید کمتر کسی از آن خبر دارد خطرات بالقوه‌ای است که می‌تواند از جانب انواع بسته‌بندی‌ها به محصول غذایی و سپس به انسان منتقل ‌شود...

هولوگرافی نقشی مهم در بسته‌بندی ایفا می‌کند چراکه سازندگان را با چالش جذب توجه مشتری با دادن جلوه باکیفیت و متفاوت به محصول در میان رقبا روبه‌رو می‌کند. در این مقاله به برخی از آخرین دستاوردهای صنعتی در این بخش که برنده جوایز گوناگون شده‌اند و به تولیدکنندگان بسته‌بندی برتری داده‌اند، اشاره می‌کنیم...

ظروف يك بار مصرف يكي از دغدغه‌های دوستداران محيط‌زيست است. اين ظروف به واسطه تركيبات پلاستيكي تجزيه‌ناپذير هرگز قابل بازيافت و تجزيه توسط چرخه طبيعت نيستند و بر پايه همين، ازجمله تهديدات بزرگ براي محيط‌زيست به‌شمار می‌روند. متاسفانه استفاده از اين ظروف در كشور ما بسيار رايج شده و از حد استاندارد بسيار بالاتر است...