در سه مقاله قبلی از این سری درخصوص اهمیت غلظت، محتویات جامد و نمونه‌سازی صحبت شد که در آنها جزییات مهمی که باید در فرآیند مهندسی در نظر گرفته می‌شد مورد بررسی قرار گرفت. این مقاله آخرین نمونه از این سری است که قصد دارد تا شرح دهد چگونه تمام جزییات می‌توانند با یکدیگر هماهنگ شوند و چگونه یک فرآیند منسجم در یک خط کامل به آنها بستگی دارد...

در میان تجلی‌گاه‌های صنایع‌دستی که به دو بخش عرضه داخلی و خارجی(صادرات) تقسیم می‌شود می‌توان به جرات بیان نمود که در میان اماکن عرضه داخلی صنایع‌دستی شامل نمایشگاه‌ها، فروشگاه‌ها و دیگر اماکن تاریخی و عمومی، نمایشگاه‌های صنایع‌دستی در حال حاضر تنها اهرم فشار برای الزام بسته‌بندی در کالاهای صنایع‌دستی از سوی بخش دولتی به حساب می‌آیند...

بسته‌بندی از دیرباز تعاریف گوناگونی داشته است. از سویی قراردادن یک کالا در سلفون معمولی از دیدگاهی بسته‌بندی محسوب می‌شود و از سویی دیگر بسته‌بندی حرفه‌ای متناسب با محصول در بازار هدف با فروش چشم‌گیر را نیز بسته‌بندی می‌گویند. از این پس تصمیم‌گیری راجع به انتخاب نوع بسته‌بندی برعهده مدیران مجموعه‌های تولیدیست...

رفتن به مسافرت از تجربه‌های دلنشین و زیبایی است که هر کدام از ما حداقل یک بار آن را امتحان کرده‌ایم. فرهنگ، هنر، آداب و رسوم، شیوه زندگی، برخوردهای اجتماعی، پوشش هر سرزمینی گویای تاریخ و نگرش مردمان آن سرزمین به دنیای پیرامونشان است. در کشور ما قومیت‌های مختلف و متنوعی وجود دارد...

یک روز عصر خسته از کار در مسیر برگشت در اشتیاق خریدی هوس‌انگیز به فروشگاه بزرگی می‌روم، دلم چیزی می‌خواهد، یک خوراکی خوشمزه یا عصرانه‌ای دلچسب، یه چیز خوب. از قسمت‌های مختلف می‌گذرم، قفسه‌ها را جستجو می‌کنم، حتما این وسط یه چیزی هست که من را تحریک به خرید کند. هر چه می‌گردم کمتر پیدا می‌کنم، فضایی یکنواخت، تکراری و شبیه هم.

وجود بیش از 250 رشته در صنایع دستی ایران که این کشور را دارای متنوع‌ترین تولیدات در جهان کرده، غرور برانگیز است. صنایع دستی ما سفیران شایسته فرهنگی ما هستند. لذت وصف ناپذیری دارد هنگامی که جهانگردان خارجی را در فروشگاه‌های عرضه کننده صنایع دستی در حال خرید می‌بینیم یا در فلان فیلم داستانی یا مستند خارجی در لحظه‌ای هر چند کوتاه قطعه‌ای از این اشیا به عنوان تزیین خانه به چشممان می‌نشیند...

الزامات برای اندازه‌گیری دقیق در بسیاری از کاربردهای شیمیایی و کشاورزی بسیار مهم است و یکی از خلاقیت­ هایی که در این زمینه اتفاق افتاده استفاده از فیلم­ های قابل حل در آب است. محصول با ایمنی کامل درون ساشه فیلم قرار می­ گیرد که پس از تماس با آب به سادگی در آن حل می­ شود...

محصولات دریایی مدت ماندگاری بسیار کوتاهی داشته و فساد آنها با توجه به تغییرات اقلیمی و گرم شدن کره زمین و فراهم بودن سایر شرایط بسیار سریع رخ می دهد. همین امر منجر به استفاده از تکنیک های نوین بسته بندی و نگهداری نظیر بسته بندی های هوشمند و فعال، بسته بندی های نانو، بسته بندی های تحت خلاء و اتمسفر اصلاح شده  (MAP)شده است...

حافظه‌های چاپ شده بر روی سطوح پلیمری یکی از آخرین دستاورد‌های ترکیبی صنایع چاپ و الکترونیک است که استفاده آن در صنعت بسته‌بندی با استقبال چشمگیری مواجه شده است. Packaging Digest مصاحبه‌ای را با Heidi Arnesen  مدیر روابط عمومی شرکت Thinfilm Electronics ASA  از پیشروان این فناوری انجام داده است که برگردان آن را می‌خوانید...

صنعت نوشیدنی یکی از مهمترین اجزا در کالاهای مصرفی بسته‌بندی شده است. همزمان با بازگشت پایداری به اقتصاد، صنعت نوشیدنی نیز در حال بازیابی سهم از دست رفته خود است. بازار بسته‌بندی نوشیدنی به‌عنوان یکی از پویاترین بازارهای بسته‌بندی با تغییراتی در انواع بسته‌بندی و مواد اولیه در سرتاسر جهان شناخته می‌شود. این گزارش اندازه بازار جهانی نوشیدنی و بسته‌بندی آن را در بخش سود و حجم نوشیدنی‌های بسته‌بندی شده ارزیابی می‌کند...

اواخر آذر گذشته سازمان تجارت خارجی ژاپن (جترو) با همکاری سازمان توسعه تجارت ایران دوره چهار روزه بسته‌بندی موادغذایی را با حضور استاد ساساکی که از ژاپن دعوت شده بود با حضور جمعی از تولیدکنندگان و کارشناسان مواد غذایی و بسته‌بندی برگزار کرد.جترو سازمان دولتی و غیرانتفاعی است که در راستای توسعه تجارت و سرمایه‌گذاری میان ژاپن و سایر کشورهای جهان در سال 1958 تاسیس شده است...

قانون‌گذاران برای تعیین میزان ریسک به کارگیری این مواد تحت فشار هستند.فواید غیرقابل نفوذ بودن فناوری نانو برای بسته‌بندی مواد غذایی قابل درک است اما دورنمای قانونی آن هنوز نامطمئن است. Michael Flanagan مدیر Food & Bererage Industry Team در موسسه قوانین ملی Foley & Lardner در این خصوص با نشریه Packaging Digest گفت‌وگویی کرده است که در ادامه می‌خوانید:

چندی پیش جلسه‌ای در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با حضور مسوولان و کارشناسان این حوزه در خصوص برگزاری جشنواره بسته‌بندی صنایع دستی در خرداد ماه سال آینده برگزار شد که در آن جلسه سردبیر نشریه "هنر بسته‌بندی" نیز حضور داشت. در پی آن شدیم تا خودمان نشستی تخصصی برای بررسی بهتر این معضل در تولیدات صنایع دستی کشور برگزار کنیم تا خوانندگان محترم نشریه نیز با ما در این بحث شریک باشند. ما را در این نشست آقایان رحمانی- دبیر کارگروه بسته‌بندی معاونت صنایع دستی کشور، مصطفی زاده-طراح گرافیست و استاد دانشگاه، طهماسبی- معاون فروش شرکت کارتن ایران، آراسته- از تولید کنندگان صنایع دستی، سهیل چهره ای- سردبیر نشریه هنر بسته بندی همراهی کردند...

اصولا از یک بسته بندی ماده غذایی انتظار می رود برای مدت هر چه بیشتر محتویات خود را با کیفیت ثابت نگهداری کند. گرچه اغلب مواد غذایی تحت فرایند تولید از نظر شیمیایی و میکروبی به شرایط نسبتا پایداری می رسند که با وجود یک بسته بندی مناسب این شرایط پایدار را می توان برای مدت طولانی تری حفظ کرد اما برخی از مواد غذایی مانند میوه ها و سبزیجات تازه شرایط فراوری حرارتی یا برودتی را تحمل نمی کنند و به دلیل ساختار بیولوژیکی خود تا مدتها پس از چیده شدن عمل تنفس را انجام می دهند...

 درگذشته بسته ها به گونه اي عايق مي شدند كه هيچ گونه تبادل گازي با محيط پيرامون خود نداشته باشند ولی امروزه در صنعت بسته بندي، بر پايه كاربرد برخي فناوري هاي نوين، اتمسفر داخل بسته در طي مراحل توزيع و جابجايي تغيير مي كند این روش بسته بندی، بسته بندي فعال نامیده مي شود...