الزامات برای اندازه‌گیری دقیق در بسیاری از کاربردهای شیمیایی و کشاورزی بسیار مهم است و یکی از خلاقیت­ هایی که در این زمینه اتفاق افتاده استفاده از فیلم­ های قابل حل در آب است. محصول با ایمنی کامل درون ساشه فیلم قرار می­ گیرد که پس از تماس با آب به سادگی در آن حل می­ شود...

محصولات دریایی مدت ماندگاری بسیار کوتاهی داشته و فساد آنها با توجه به تغییرات اقلیمی و گرم شدن کره زمین و فراهم بودن سایر شرایط بسیار سریع رخ می دهد. همین امر منجر به استفاده از تکنیک های نوین بسته بندی و نگهداری نظیر بسته بندی های هوشمند و فعال، بسته بندی های نانو، بسته بندی های تحت خلاء و اتمسفر اصلاح شده  (MAP)شده است...

حافظه‌های چاپ شده بر روی سطوح پلیمری یکی از آخرین دستاورد‌های ترکیبی صنایع چاپ و الکترونیک است که استفاده آن در صنعت بسته‌بندی با استقبال چشمگیری مواجه شده است. Packaging Digest مصاحبه‌ای را با Heidi Arnesen  مدیر روابط عمومی شرکت Thinfilm Electronics ASA  از پیشروان این فناوری انجام داده است که برگردان آن را می‌خوانید...

صنعت نوشیدنی یکی از مهمترین اجزا در کالاهای مصرفی بسته‌بندی شده است. همزمان با بازگشت پایداری به اقتصاد، صنعت نوشیدنی نیز در حال بازیابی سهم از دست رفته خود است. بازار بسته‌بندی نوشیدنی به‌عنوان یکی از پویاترین بازارهای بسته‌بندی با تغییراتی در انواع بسته‌بندی و مواد اولیه در سرتاسر جهان شناخته می‌شود. این گزارش اندازه بازار جهانی نوشیدنی و بسته‌بندی آن را در بخش سود و حجم نوشیدنی‌های بسته‌بندی شده ارزیابی می‌کند...

اواخر آذر گذشته سازمان تجارت خارجی ژاپن (جترو) با همکاری سازمان توسعه تجارت ایران دوره چهار روزه بسته‌بندی موادغذایی را با حضور استاد ساساکی که از ژاپن دعوت شده بود با حضور جمعی از تولیدکنندگان و کارشناسان مواد غذایی و بسته‌بندی برگزار کرد.جترو سازمان دولتی و غیرانتفاعی است که در راستای توسعه تجارت و سرمایه‌گذاری میان ژاپن و سایر کشورهای جهان در سال 1958 تاسیس شده است...

قانون‌گذاران برای تعیین میزان ریسک به کارگیری این مواد تحت فشار هستند.فواید غیرقابل نفوذ بودن فناوری نانو برای بسته‌بندی مواد غذایی قابل درک است اما دورنمای قانونی آن هنوز نامطمئن است. Michael Flanagan مدیر Food & Bererage Industry Team در موسسه قوانین ملی Foley & Lardner در این خصوص با نشریه Packaging Digest گفت‌وگویی کرده است که در ادامه می‌خوانید:

چندی پیش جلسه‌ای در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با حضور مسوولان و کارشناسان این حوزه در خصوص برگزاری جشنواره بسته‌بندی صنایع دستی در خرداد ماه سال آینده برگزار شد که در آن جلسه سردبیر نشریه "هنر بسته‌بندی" نیز حضور داشت. در پی آن شدیم تا خودمان نشستی تخصصی برای بررسی بهتر این معضل در تولیدات صنایع دستی کشور برگزار کنیم تا خوانندگان محترم نشریه نیز با ما در این بحث شریک باشند. ما را در این نشست آقایان رحمانی- دبیر کارگروه بسته‌بندی معاونت صنایع دستی کشور، مصطفی زاده-طراح گرافیست و استاد دانشگاه، طهماسبی- معاون فروش شرکت کارتن ایران، آراسته- از تولید کنندگان صنایع دستی، سهیل چهره ای- سردبیر نشریه هنر بسته بندی همراهی کردند...

اصولا از یک بسته بندی ماده غذایی انتظار می رود برای مدت هر چه بیشتر محتویات خود را با کیفیت ثابت نگهداری کند. گرچه اغلب مواد غذایی تحت فرایند تولید از نظر شیمیایی و میکروبی به شرایط نسبتا پایداری می رسند که با وجود یک بسته بندی مناسب این شرایط پایدار را می توان برای مدت طولانی تری حفظ کرد اما برخی از مواد غذایی مانند میوه ها و سبزیجات تازه شرایط فراوری حرارتی یا برودتی را تحمل نمی کنند و به دلیل ساختار بیولوژیکی خود تا مدتها پس از چیده شدن عمل تنفس را انجام می دهند...

 درگذشته بسته ها به گونه اي عايق مي شدند كه هيچ گونه تبادل گازي با محيط پيرامون خود نداشته باشند ولی امروزه در صنعت بسته بندي، بر پايه كاربرد برخي فناوري هاي نوين، اتمسفر داخل بسته در طي مراحل توزيع و جابجايي تغيير مي كند این روش بسته بندی، بسته بندي فعال نامیده مي شود...

با تدوین کلیات طرح جامع گسترش بسته بندی صنایع دستی در معاونت صنایع دستی کشور که در زیر خواهدآمد صنایع دستی آماده  پیوند با صنعت بسته بندی کشور است.به نظر می آید تنها راه کنونی خروج از کیفیت نامناسب عرضه و صادرات این محصولات فرهنگی   استمداد از    طراحان و تولیدکنندگان بسته بندی کشور و اجرای برنامه های تدوین شده است تا بتوان با تولید انبوه و با کیفیت بسته بندی و توزیع و گسترش در سراسر کشور بتوان شاهد رشد بسته بندی مناسب در این محصولات بود...

مدت‌هاست پای صحبت هر مدیر یا مسوولی بنشینید، مهمترین چالش پیش‌روی صادرات ایران به خصوص در بخش‌های غذایی را بسته‌بندی مناسب عنوان می‌کند.البته همه می‌دانیم که بسته‌بندی تنها بخشی از مشکل است. نبود بازاریابی و امکان‌سنجی مناسب بازار همچنین مشکلات موجود در بخش مبادلات بانکی ناشی شده از کشمکش‌های سیاسی بر کسی پوشیده نیست. اما بیایید فرض را بر این بگذاریم که قرار است بسته‌بندی در افزایش و بهبود کالاهای صادراتی ایران نقشی در حد معجزه ایفا کند...

تا به حال یه این موضوع فکر کرده اید که  که سالانه چه مقدار از مواد غذایی تولید شده در سراسر جهان تبدیل به زباله می شود و به عنوان ضایعات از بین می رود؟این مقدار چیزی فراتر از تصور شما می باشد. کارشناسان و متخصصین این امر عمدتا تفاوتی را بین میزان از دست دادن مواد غذایی در زنجیره تامین مواد غذایی و ضایعات غذایی که در سطح خرده و عمده فروشی اتفاق می افتد، قایل هستند...

فیلم و پوشش‌های خوراکی به لایه نازکی از مواد خوراکی اطلاق می‌شود که به‌عنوان پوشش روی مواد غذایی و یا در لابه‌لای اجزای تشکیل‌دهنده آن قرار داده می‌شوند تا مانعی در برابر عوامل مخرب مانند گازهایی چون اکسیژن و دی‌اکسید کربن، رطوبت و غیره بوده و بدین طریق مدت زمان ماندگاری محصول را افزایش دهند...

چيتوزان به‌عنوان يک پليمر زيستي، کاربردهاي فراواني در کشاورزي دارد. پوشش‌دهي ميوه‌ها و سبزي‌ها با چيتوزان در افزايش زمان ماندگاري آنها نقش مثبت دارد، زيرا پوشش چيتوزان نوعي بسته‌بندی فعال ايجاد کرده و از رشد قارچ‌ها جلوگيري می‌کند و کيفيت ظاهري ميوه‌ها را به مدت طولاني‌تري حفظ می‌نمايد. چیتوزان در واقع يك تركيب پلي‌ساكاريدي تشکیل شده از واحد‌های گلوکوزامین و استیل گلوکوزامین است كه در پوست سخت‌پوستان يافت‌مي‌شود...

بطری‌های با درب اسپری ماشه‌دار، مدت‌هاست که مورد استفاده قرار می‌گیرد. با این وجود گروهی از محصولات ژاپنی در این بخش نازل مخصوص را برای پاشش مایع تولید کرده‌اند که برخی از آنها یک برس پلاستیکی نیز به همراه دارند و کمک می کنند تا همزمان با پاشیدن مایع به سطوح کثیف، بتوان آنها را خراشید و تمیز کرد...