مدیرکل دامپزشکی استان کرمان از درجه بندی تخم مرغ خبر داد و گفت: با اجرایی شدن برنامه ملی ارتقاء کیفیت بهداشتی و تضمین سلامت تخم مرغ، تخم‌مرغ رتبه ‌بندی می‌شود و مشتری می‌تواند نوع تخم‌مرغ از ممتاز تا معمولی را انتخاب کند.دکتر "حسین رشیدی" در نشست برنامه ملی ارتقاء کیفیت بهداشتی و تضمین سلامت تخم مرغ، هدف از این نشست را ابلاغ دستورالعمل برنامه ملی ارتقاء کیفیت بهداشتی و تضمین سلامت تخم مرغ اعلام کرد و گفت: این طرح با هدف بهبود و تقویت سیستم کنترل و نظارت دقیق بر روند تولید تا عرضه تخم ماکیان، رعایت زنجیره سرد و امکان ردیابی تخم ماکیان در تمامی مسیر زنجیره تولید تا مصرف،  هویت‌دار شدن تخم ماکیان (دارای مشخصات تاریخ تولید، تاریخ انقضاء، محل تولید و بسته‌بندی) و ... تدوین شده است.

 

 

 

 

مدیرکل دامپزشکی استان کرمان تخم مرغ را یک کالای استراتژیک معرفی کرد و اذعان کرد: این محصول در مقایسه با انواع دیگر محصولات پروتئینی دارای قیمت مناسب و ارزش غذایی بالا می باشد ضمن آنکه این فرآورده یکی از مهم ترین فرآورده های خام پروتئینی محسوب می شود زیرا علاوه بر اینکه تخم مرغ یکی از معدود غذاهای کامل طبیعی است که نیازهای بدن را بطور متعادل تأمین می کند، از جمله 10 غذای پرخطر در انتقال بیماری به انسان نیز می باشد.

وی با اعلام اینکه ایران دهمین کشور تولید کننده تخم مرغ جهان می باشد، بیان کرد: اکنون که با تحریم های اقتصادی روبرو هستیم یکی از راه های غلبه بر این تحریم ها، صادرات فرآورده های خام دامی از جمله این محصول می باشد و این در صورتی میسر است که زیرساخت ها و زیربناها فراهم شود.

رشیدی با اشاره به اینکه با اجرایی شدن برنامه ملی ارتقاء کیفیت بهداشتی و تضمین سلامت تخم مرغ، امکان رقابت این محصول در بازار های داخلی و خارجی (افزایش کیفیت و ارزش افزوده) و به دنبال آن صادرات این محصول بیش از پیش میسر خواهد شد افزود: در واقع با امکان صادرات این محصول، شاهد رونق این صنعت خواهیم بود که  اشتغال زایی و تحقق شعار سال را در بر خواهد داشت.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمان نقش مهم تولیدکنندگان صنعت مرغ تخمگذار را برجسته شمرد و خواستار همکاری بیش از پیش صنف و اتحادیه تعاونی مرغداران تخمگذار استان در عملیات اجرایی و تحقق این طرح در استان شد و ادامه داد: اتحادیه ها با ایجاد زنجیره تولید تخم مرغ سبب سوق دادن سود تولیدی این محصول به سمت تولید کننده و کاهش دغدغه های آنها (تامین نهاده) شوند.

رشیدی با اشاره به اینکه ایجاد مرکز مستقل جمع آوری و بسته بندی تخم ماکیان از سوی اتحادیه در تسهیل برنامه ملی مذکور نقش بسزایی خواهد داشت افزود: بهبود و ارتقای کیفیت این محصول سبب افزایش ارزش افزوده کالا و همچنین رعایت و حفظ حقوق مصرف کننده با ایجاد امنیت غذایی، رضایت و آرامش خاطر مصرف کننده، جلب اعتماد و اطمینان آن می گردد.

وی از درجه بندی تخم مرغ براساس این طرح خبر داد و افزود: همچنین با اجرایی شدن این طرح، تخم‌مرغ رتبه ‌بندی می‌شود و مشتری می‌تواند نوع تخم‌مرغ از ممتاز  تا معمولی را انتخاب کند. مدیرکل دامپزشکی استان کرمان اعلام کرد: با توجه به شیوع بیماری کرونا، اجرای این طرح سبب جلوگیری از بروز آلودگی ثانویه در اثر تماس با دست فروشندگان، خریداران، شانه و کارتن آلوده به انواع میکروب می گردد.

وی با اعلام اینکه این اداره کل نظارت کافی برمحموله های تخم مرغ وارد شده از سایر استانها دارد، افزود: وسعت و پهناوری استان و وجود فرصت های سرمایه گذای در آن، راه اندازی و بهره برداری از حداقل چندین واحد بسته بندی تخم مرغ با بکارگیری مسئول فنی و بهداشتی دامپزشک را می طلبد. این مقام مسئول به لزوم حفظ زنجیره سرد در کیفیت و سلامت این محصول اشاره کرد و بیان کرد: حمل و نقل تخم ماکیان (انتقال این محصول به فروشگاه از واحدهای تولیدی) در شرایط سرد با ماشین های یخچال دار لازم و ضروری می باشد.

رشیدی ضمن اشاره به ایجابی و تشویقی بودن این طرح، اظهار کرد: عرضه این فرآورده از ابتدای تیرماه سال جاری در مراکز بزرگ، فروشگاه های زنجیره ای و هایپرمارکت ها در شرایط سرد نگه داری امکان پذیر شده است، همچنین از اول شهریور ماه نیز در سراسر استان خرده فروشی ها (سوپرمارکت ها، بقالی ها و بازارهای محلی) نیز باید تخم مرغ را داخل یخچال نگهداری و به صورت بسته بندی عرضه کنند.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمان در پایان خاطر نشان کرد: در استان کرمان با دارا بودن زنجیره کامل پرورش طیور شامل مرغ اجداد، مادر، تخم گذار و نیمچه گوشتی، بیش از 32 واحد مرغ تخم گذار وجود دارد.